Giriş yapmadınız.

Duyuru

TÜRKÇE KİTAP DUYURUSU:
Laravel 5 : Laravel 5.1 Güzelliği (Türkçe)
Vue.js 2 : Vue.js 2 Majesteleri (Türkçe)

#1 04.07.2014 16:15:37

betho
Üye
Kayıtlı: 15.05.2014
Mesajlar: 71

Uzak sunucu dosya sorunsalı

Arkadaşlar , sayın hocalarım :

http://www.siteadim.com/csv/demo.csv şeklinde bir yolda bir csv dosyam var
ben fonksiyon içerisinde ki verilerle bu pathi oluşturup ekrana bastırdığımda
{"path":"http:\/\/www.siteadim.com\/csv\/demo.csv"}  bu şekilde bir çıktı veriyor ve bana

$exists = File::exists($path);
Yukarıdaki  File fasadı exists sorgusundan false sonuç dönderiyor

Yani kısacası dosya orada ama bana bu dosya yok diyor

path içindeki kendiliğinden oluşan \ işaretlerinden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir eksiğim mi var çözemedim

Not:bu dizine 777 de vererek denedim yine de sonuç aynı

Yardım için şimdiden teşkkürler

Selam ve dua ile

Son düzenleyen betho (04.07.2014 16:16:38)

Çevrimdışı

#2 04.07.2014 16:21:26

cemdemir
Üye
Yer: Demir
Kayıtlı: 26.08.2013
Mesajlar: 80
Website

Yanıt: Uzak sunucu dosya sorunsalı

File exists fonksiyonunun içine fiziksel bir path vermeniz gerekir. Şunu deneyin:

$path = public_path() . '/' . 'csv/demo.csv';
$exists = File::exists($path);

Çevrimdışı

#3 04.07.2014 16:27:17

Roni
Üye
Kayıtlı: 17.07.2013
Mesajlar: 230

Yanıt: Uzak sunucu dosya sorunsalı

Sorun büyük ihtimalle dosyanın bir url ile ilişkli olmasından kaynaklanıyor. Şöyle bir çözüm olabilir mi?

if (file_get_contents($path)){
    echo "Dosya var";
}

Çevrimdışı

#4 04.07.2014 16:30:02

betho
Üye
Kayıtlı: 15.05.2014
Mesajlar: 71

Yanıt: Uzak sunucu dosya sorunsalı

cemdemir yazdı:

File exists fonksiyonunun içine fiziksel bir path vermeniz gerekir. Şunu deneyin:

$path = public_path() . '/' . 'csv/demo.csv';
$exists = File::exists($path);

@cemdemir  buradaki durumda ben kendi sitemdeki dosyaya erişmek istemiyorum o nedenle public_path() işimi görmeyecek çünkü ben başka bir sitedeki bu dizine ulaşmak istiyorum ve link olarak verdiğim path tarayıcıda açılabiliyor bu durumu nasıl çözerim anlamında sormuştum

Çevrimdışı

#5 05.07.2014 15:06:47

cemdemir
Üye
Yer: Demir
Kayıtlı: 26.08.2013
Mesajlar: 80
Website

Yanıt: Uzak sunucu dosya sorunsalı

File exists fonksiyonu URL kontrol etmez. Kontrol etmesini söylediğiniz dosyayı söylediğiniz path'de fiziksel olarak arar. Bir diğer deyişle, diskin içinde arar.

Siz tarayıcıdan "http:\/\/www.siteadim.com\/csv\/demo.csv" bu şekilde görebilirsiniz ama dosya işletim sisteminde mesela şöyle bir yerdedir: "/var/www/html/site/public/csv/demo.csv"

Sizin @roni'nin bahsettiği gibi file_get_contents  veya curl kullanmanız lazım. Buyrun: http://stackoverflow.com/questions/7684 … url-in-php

Kolay gelsin.

Çevrimdışı

#6 16.08.2014 13:34:47

betho
Üye
Kayıtlı: 15.05.2014
Mesajlar: 71

Yanıt: Uzak sunucu dosya sorunsalı

cemdemir yazdı:

File exists fonksiyonu URL kontrol etmez. Kontrol etmesini söylediğiniz dosyayı söylediğiniz path'de fiziksel olarak arar. Bir diğer deyişle, diskin içinde arar.

Siz tarayıcıdan "http:\/\/www.siteadim.com\/csv\/demo.csv" bu şekilde görebilirsiniz ama dosya işletim sisteminde mesela şöyle bir yerdedir: "/var/www/html/site/public/csv/demo.csv"

Sizin @roni'nin bahsettiği gibi file_get_contents  veya curl kullanmanız lazım. Buyrun: http://stackoverflow.com/questions/7684 … url-in-php

Kolay gelsin.

Yanıt için çok teşekkür ederim @cemdemir kardeşim , denediğimde sonucu yazacağım buraya , şu anda başka kısımlarla uğraşıyorum oraya tekrar döndüğümde bunu deneyeceğim

Selam ve dua ile

Son düzenleyen betho (17.08.2014 10:39:51)

Çevrimdışı

Forum alt kısmı