Merhaba arkadaşlar, L3 ile kullandığım kendi güvenlik resmi (captcha) kütüphanemi L4'e port ettim ve var olan hataları gidermeye çalıştım.
Kurulum ve kullanım örneği
Packagist
Github
laravel4-powerpack isimli pakete bağımlıdır. Str, HTML, Form kütüphaneleri şu anki beta sürümde olmadığı için bu paketi kullandım. Laravel 4'ün kararlı sürümü çıktığında büyük ihtimalle bu kütüphaneler eksiksiz çalışacaktır. Bu durumda bağımlılığı kaldırabiliriz. composer.json dosyasında bağımlılığı tanımladım, captcha paketini kurmak istediğinizde laravel4-powerpack paketi de kurulacaktır. Eğer sorunla karşılaşırsanız bu paketi de kendiniz kurup tekrar deneyin.
Umarım faydası olur, geri bildirimlerinizi bekliyorum.
Son düzenleyen m.erin (27.03.2013 03:49:04)
Ellerine sağlık, ben versiyon 3 için yaptığımı 4e çevirmeye vakit bulamadım; bunu kullanacağım.
Teşekkürler.
Captcha'nın kullanımına başladım, birkaç ufak tefek detay gördüm, düzeltmeleri yapıp commitleyeceğim.
Captcha'nın kullanımına başladım, birkaç ufak tefek detay gördüm, düzeltmeleri yapıp commitleyeceğim.
Gördüm ve onayladım, teşekkür ederim. Sakıncası olmazsa yaptığın proje adresini de paylaşırsan, görme imkanımız olursa sevinirim. Kolay gelsin
Son düzenleyen m.erin (02.04.2013 21:05:39)
Rica ederim, sevindim.
Tamamlanınca Laravel ile yapılmış uygulamalar kısmında yayınlayacağım. Şimdilik yalnızca local'de mevcut maalesef.
Formuma güzellik kattı
Tekrar teşekkürler.
Resmin etrafına da bordo çerçeve verirseniz daha güzel olacaktır
Merhaba,
Powerpack'e ihtiyaç kalmadığından bir güncelleme yayınlamanız gerekecektir, bu yönde bir çalışmanız var mı?
Teşekkürler.
Ben gerekli temizlikleri yaptım:
https://github.com/mewebstudio/captcha/pull/3
Rica ederim, ellerine sağlık :-)
Konu için teşekkurler. Çok faydalı bir konu olmuş şimdi bende ekledim ve kullanıyorum tekrar teşekkurler.
Github'da birileri ciddi anlamda geliştirmeler ve iyileştirmeler içeren bir pull isteği oluşturmuşlar,
https://github.com/mewebstudio/captcha/pull/14
@m.erin ilgilenemiyorsun herhalde.
Son düzenleyen MURATSPLAT (03.08.2014 19:07:02)
Paket yapımı dokümantasyonlarda güzel bir şekilde anlatılmış olmasına karşın, framework geleneklerine uymayan birçok paketle karşılaşıyoruz.
Laravel Paketleri Laravel Yolundan Gidiyor mu? ( http://serginari.com/blog/laravel-paket … idiyor-mu/ ) başlıklı yazımda bu paketi de ele almış, Laravel yolunu izlemesi için önerilerde bulunmuştum.
@mauris'in çekme isteği ile paket iyi duruma gelmiş ancak @m.erin çok ilgilenmiyor sanırım.
@sineld, öncelikle kusura bakmayın. Uzunca bir dönem faklı işlerle meşgul olduğum için paketle pek ilgilenemedim.
Bazı istekleri de birleştiremedim, ya bir sistem hatası vardı ya da yanlış birşeyler yapmıştım.
Çalıştığım şirkette yeni bir proje geliştiriyorum ve ihtiyaca yönelik paketi yeniden tasarladım. Eski dosyaları Laravel 4 için "master-l4" isminde yeni bir branch'a taşıdım.
Laravel 5 için ise; Intervention Image kütüphanesini baz alarak paketi yeniden geliştirdim.
Çok daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum, kullanmanızı ve geri bildirimde bulunmanızı bekliyorum.
İyi çalışmalar
Son düzenleyen m.erin (08.04.2015 19:57:17)
Sevgili Muharrem, inceledim; çok daha başarılı olmuş.
Ellerine sağlık.