Giriş yapmadınız.

#1 31.03.2013 21:41:11

FuatA
Üye
Kayıtlı: 31.03.2013
Mesajlar: 11

Spam koruması ?

Merhabalar...

basitçe bir formdan Database ye veri kaydı yapılırken spam ı nasıl enlelleyebilirim acaba? Mesela Submit button una 30 defa basarsam 30 defa kayıt oluyor çok saçma bi durum önerilerinzi bekliyoruym saygılar.

Son düzenleyen FuatA (31.03.2013 21:41:51)

Çevrimdışı

#2 31.03.2013 22:51:57

m.erin
Üye
Yer: Konya
Kayıtlı: 26.12.2012
Mesajlar: 165
Website

Yanıt: Spam koruması ?

En basit yöntem; form ilk gönderildiğinde, formun submit özelliğini javascript ile devre dışı bırakmak olabilir.

Çevrimdışı

#3 31.03.2013 23:30:32

sineld
Yönetici
Yer: Bursa
Kayıtlı: 26.12.2012
Mesajlar: 1,439
Website

Yanıt: Spam koruması ?

Birkaç yöntem var. Bunlar;

1. Var diye kontrol etmek: SELECT id FROM table WHERE title='Başlık' ....
2. Belirli bir post süresi tanımlamak: if(isset($_SESSION['goneriZamani']) AND $_SESSION['goneriZamani'] < time()+180)
3. INSERT IGNORE INTO: http://www.electrictoolbox.com/mysql-insert-ignore/

Bir çırpıda aklıma gelenleri salt php ile yazdım, laravel için kodlar biraz farklı olacaktır. Yöntemler arttırılabilir cookie vs...

Çevrimdışı

#4 31.03.2013 23:44:35

m.erin
Üye
Yer: Konya
Kayıtlı: 26.12.2012
Mesajlar: 165
Website

Yanıt: Spam koruması ?

INSERT IGNORE INTO ile ilgili şöyle bir paylaşım olmuş:
http://forums.laravel.io/viewtopic.php?pid=32159
Grammar isimli sınıfı extend ederek kullanmak mantıklı olabilir.

Çevrimdışı

#5 01.04.2013 00:29:45

FuatA
Üye
Kayıtlı: 31.03.2013
Mesajlar: 11

Yanıt: Spam koruması ?

Önerileriniz için teşekkürler yardımcı oldunuz

Çevrimdışı

#6 01.04.2013 09:59:08

sineld
Yönetici
Yer: Bursa
Kayıtlı: 26.12.2012
Mesajlar: 1,439
Website

Çevrimdışı

Forum alt kısmı