Giriş yapmadınız.

#1 01.07.2019 17:06:15

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 493

User Rating Sistem

Merhabalar rating sistem (Yıldızlama sistemi 1-5 e kadar) Bununla ilgili önerebileceğiniz bir dokumantasyon veya yaptığınız bir örnek mevcut mudur ? 5 tane option box kullanarak yaptım css ile renkler falan yaptım alıp veri tabanına kayıt ettim fakat o kullanıcının puanına göre mesela 3 puan vermiş 3 e kadar yıldızların içi sarı gibi bir algoritma blade tarafında ters geldi bu yüzden daha sade bir mantığa ihtiyacım var gibi duruyor  teşekkürler.


Mister Koder

Çevrimdışı

#2 02.07.2019 02:26:29

sineld
Yönetici
Yer: Bursa
Kayıtlı: 26.12.2012
Mesajlar: 1,490
Website

Yanıt: User Rating Sistem

Burada dediğine benzer bir yapı kullandık:
https://www.fi2r.com/spor/nba-de-yeni-t … -rakamlari
Rating sisteminin JavaScipti'ini ben yazdım, kaynak kodlarından ilgili kısmı inceleyebilirsin.

Çevrimdışı

#3 04.07.2019 08:51:32

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 493

Yanıt: User Rating Sistem

@sineld hocam teşekkürler siteye baktım ama giriş yaptıktan sonra puan verme yerini bulamadım ya da göremedim smile  Giriş yapmadan yıldız var ama yaptıktan sonra gidiyor


Mister Koder

Çevrimdışı

#4 04.07.2019 09:45:32

neri
Üye
Kayıtlı: 24.07.2018
Mesajlar: 206

Yanıt: User Rating Sistem

Kevin-Mitnick yazdı:

@sineld hocam teşekkürler siteye baktım ama giriş yaptıktan sonra puan verme yerini bulamadım ya da göremedim smile  Giriş yapmadan yıldız var ama yaptıktan sonra gidiyor

Hocam ben rating sistemini hazir client temasindan kullaniyorum hic ugrastirmiyor sectigin puan veritabanina kaydediliyor. Themeforestte portonun temasinda bu var paket mi kullanmis kendileri mi yapmis bilemiyorum ama istersen bir incele.

Son düzenleyen neri (04.07.2019 09:46:22)

Çevrimdışı

#5 04.07.2019 09:55:39

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 493

Yanıt: User Rating Sistem

Yok bana hazır lazım değil malesef  @neri teşekkür ediyorum yinede


Mister Koder

Çevrimdışı

#6 04.07.2019 10:47:12

mgsmus
Moderatör
Yer: Mersin
Kayıtlı: 17.08.2013
Mesajlar: 1,703
Website

Yanıt: User Rating Sistem

Bunu yapmanın bir çok yolu vardır. Sizin sade dediğiniz ile bizim sade dediğimiz de farklı olacaktır. Yaptığınızı da paylaşmamışsınız, üzerine konuşamıyoruz.

O yüzden hazır lazım değil demişsiniz ama yine de şuna bir bakın derim. jQuery vs. gerektirmiyor.
http://teddy95.github.io/Starry/

Çevrimdışı

#7 04.07.2019 11:41:29

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 493

Yanıt: User Rating Sistem

@mgsmus teşekkürler hocam öncelikle Bende sıkıntı yaratan nokta şu hocam  veri tabanına bu şekilde kayıt ettikten sonra

subject_id  __  user_id  ___ vote ____created_at vs vs
1                         1                 3              bla bla  blabla

gibi bir yapım var . User giriş yaptı diyelim 1 numaralı konunun içine girdi . Şimdi kaç puan vermiş 3 soldan sağa doğru 3 tane yıldızın içinin dolu olması lazım .Bunun yapmak için



<?php

switch ( değişken ) {

case 1 :

echo <star>1 e kadar sarı bir yıldız</star>

break;

case 2 :

echo <star>2 e kadar sarı bir yıldız</star>

break;

case 3:

echo <star>3e kadar sarı bir yıldız</star>

break;

case 4 :

echo <star>4 e kadar sarı bir yıldız</star>;

case  :5";

echo <star>5 e kadar sarı bir yıldız</star>;

break;

......................

......................

default:

echo "Hiç biri sarı olmayan yıldız  => Daha bu Konuya oy vermediniz?";
}
?>

Şimdi burda 5 tane class  mı tanımlamam lazım onu tam çözemiyorum .

Son düzenleyen Kevin-Mitnick (04.07.2019 11:42:54)


Mister Koder

Çevrimdışı

#8 04.07.2019 12:56:53

mgsmus
Moderatör
Yer: Mersin
Kayıtlı: 17.08.2013
Mesajlar: 1,703
Website

Yanıt: User Rating Sistem

@for ($i = 1; $i <= 5; $i++)
    <i class="fa fa-star fa-fw {{ $loop->iteration <= $degisken ? 'sari':null }}"></i>
@endfor

gibi

Çevrimdışı

#9 04.07.2019 16:34:04

fatihdemirag
Üye
Yer: Kayseri
Kayıtlı: 19.10.2018
Mesajlar: 5
Website

Yanıt: User Rating Sistem

Kendi projelerimden birinde kullanmak için böyle birşey yapmıştım,sitemde de basit şekilde yapımını anlatmıştım.Bakmak istersen linkini veriyorum.

http://fatihdemirag.net/php-laravel-yor … a-sistemi/


Android ve Web Geliştiricisi

Çevrimdışı

Forum alt kısmı