Giriş yapmadınız.

#1 30.05.2019 01:08:29

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 486

Distinc Sorunu

http://prntscr.com/nv5dyp

merhabalar elimde böyle bir tablo var proje bana ait değil . IDMweek sutununa göre distinc yapmam lazım. Her filmden bir tane gelmesini istiyorum ama bir türlü sonucu çıkartamadım.

function group_key($movie){
    return substr($movie['IDMweek'], 0, strpos($movie['IDMweek'], "_"));
}

böyle bir helper yazdım düşünerek ama burda kaldım. _ çizgiye kadar olan kısmı alıyorum fakat sonrası gelmiyor. Şimdiden teşekkürler.


Mister Koder

Çevrimdışı

#2 30.05.2019 09:14:42

mgsmus
Moderatör
Yer: Mersin
Kayıtlı: 17.08.2013
Mesajlar: 1,665
Website

Yanıt: Distinc Sorunu

SELECT * FROM table GROUP BY SUBSTRING_INDEX(IDMweek, '_', 1);

şeklinde SQL düzeyinde çekseniz? SUBSTRING_INDEX içerisindeki 1 ilk _'den itibaren anlamında. 2 yaparsanız 2. _'den itibaren olur.

Çevrimdışı

#3 31.05.2019 00:44:38

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 486

Yanıt: Distinc Sorunu

@mgsmus hocam teşekkür ediyorum öncelikle düz şekilde yapmada sorun yok da amacım helper kullanarak bunu nasıl yapabilirim kendimi geliştirmek amacıyla tekrar teşekkür ediyorum.


Mister Koder

Çevrimdışı

#4 31.05.2019 02:30:20

mgsmus
Moderatör
Yer: Mersin
Kayıtlı: 17.08.2013
Mesajlar: 1,665
Website

Yanıt: Distinc Sorunu

function group_key($movie)
{
    return implode('_', array_slice(explode('_', $movie['IDMweek']), 0, 2));
}
$key = group_key('aladdindin_c6_11'); // aladdindin_c6

Çevrimdışı

Forum alt kısmı