Giriş yapmadınız.

Duyuru

TÜRKÇE KİTAP DUYURUSU:
Laravel 5 : Laravel 5.1 Güzelliği (Türkçe)
Vue.js 2 : Vue.js 2 Majesteleri (Türkçe)

#1 23.01.2019 16:33:03

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 452

Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

Selamlar diyelim composer kullanmak istemiyoruz .Düz bir paket kullanımı nasıl olmalı ?

1-Klasör halinde vendor altına mı atılmalı ?
2-İstediğim bir dosyanın include işlemi blade tarafında nasıl olmalı yada controllerda

teşekkürler.


Mister Koder

Çevrimdışı

#2 24.01.2019 00:28:33

mgsmus
Moderatör
Yer: Mersin
Kayıtlı: 17.08.2013
Mesajlar: 1,496
Website

Yanıt: Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

Sorun dependency dediğimiz bağımlılıklar. Bir paket başka pakete/kütüphaneye, o paket de başka pakete/kütüphaneye bağımlı olabilir. Bu durumda tüm bağımlılıkları tespit etmeniz ve bağımlılık sırasına göre başlangıca dahil etmeniz (require/include) gerekiyor.

Çevrimdışı

#3 24.01.2019 08:35:05

deathisonitsway
Üye
Kayıtlı: 01.02.2016
Mesajlar: 394

Yanıt: Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

çok zor bir şey.Uğraşcam diyorsan buyur secenek senin.Ancak @mgsmusun da dediği gibi bağımlılık kavramıdır bu.Bir paket herşeyi kendisi yazmaz yazılmışı kullanır.O yüzden composersiz, vendor paketlerini yönetemezsin.En nihayetinde saçmalıktır.


Laravel does not save you. Php knowledge only save you. Do not become a Laravel programmer, just the opposite,become php developer.

Çevrimdışı

#4 24.01.2019 09:46:30

mgsmus
Moderatör
Yer: Mersin
Kayıtlı: 17.08.2013
Mesajlar: 1,496
Website

Yanıt: Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

Composer artık bir araç değil bir çeşit ekosistem olarak düşünülmeli. PHP'nin geleceği için eski paradigmanın bitmesi gerekiyordu; bitmese zaten kendi kendine çökecekti.

Çevrimdışı

#5 24.01.2019 10:05:07

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 452

Yanıt: Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

Teşekkürler düşünceleriniz için bunu şunun için sordum https://github.com/iyzico/iyzipay-php bu adresteki iyzico paketini normal kurdumda responsive formu mesela kullanamadım composerla kurduğum için blade tarafında include buyer.php yapmam gerekiyordu normal php de easy ama laravelde bu işleri tam bilmiyorum açıkçası teşekkürler yinede .


Mister Koder

Çevrimdışı

#6 24.01.2019 10:47:09

mgsmus
Moderatör
Yer: Mersin
Kayıtlı: 17.08.2013
Mesajlar: 1,496
Website

Yanıt: Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

Ben daha önce hiç iyzipay kullanmadım ama dökümanda şöyle diyor:

Dönen cevap içerisindeki checkoutFormContent parametresi iyzico ödeme formunu oluşturmak için gerekli HTML kodunu içermektedir. chekoutFormContent parametresini bastırdığınız sayfada aşağıdaki "div" satırını eklediğiniz alanda ödeme formu oluşacaktır.

Yani anladığım kadarıyla

$checkoutFormInitialize = \Iyzipay\Model\CheckoutFormInitialize::create($request, Config::options());

Bunu bir controller içerisinde oluşturup bir blade dosyasına gönderiyorsunuz. Blade dosyası da

{!! $checkoutFormInitialize->getCheckoutFormContent() !!}
<div id="iyzipay-checkout-form" class="responsive"></div>

şeklinde olacak diye düşünüyorum.

Çevrimdışı

#7 24.01.2019 11:13:16

deathisonitsway
Üye
Kayıtlı: 01.02.2016
Mesajlar: 394

Yanıt: Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

@mgsmus'un söylediği o kadar doğru ki; composer php'yi ölmekten kurtarmıştır desek çok doğru olur.
o yüzden bu tür şeylerin tersine işler yapmak gereksiz artık.

Eskiden elimizde bir codeigniter vardı (zendi hic saymıyorum bile cunku bu kadar kullanıcı düşmanı bir sistem daha yok herhalde)
Hala codeigniter ile yazanları gördükce size kalsa php çoktan öldü gitti diyorum.

Tayloru ne kadar sevmesemde,yaptığı iş php'ye çok büyük katkı sağlamıştır gerçekten.
Üzüldüğüm tek şey,bu adamın yaptığını keşke bizden biri yapsaydı.Ayrı bir tartışma tabi...

Her ne kadar php öyle yada böyle desekte.Ekmek yediğimiz bir dil.
Aykırı gitmeyin.Kabul edin.Topluluk yalnış bir şey yapmaz.


Laravel does not save you. Php knowledge only save you. Do not become a Laravel programmer, just the opposite,become php developer.

Çevrimdışı

#8 24.01.2019 12:05:14

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 452

Yanıt: Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

teşekkürler mgsmus hocam onu yapmıştım aslında ama beceremedim şöyle welcome methoduna

     $options = new \Iyzipay\Options();
        $options->setApiKey("sandbox-9pAZEfeTCGVmIBJikW3oKqRkYkah1RZN");
        $options->setSecretKey("sandbox-FDmZ52pGroQigw2HOpqaRvTFl6c3HytI");
        $options->setBaseUrl("https://sandbox-api.iyzipay.com/");

$checkoutFormInitialize = \Iyzipay\Model\CheckoutFormInitialize::create($request, $options);

deyip anasayfaya gönderip dediğiniz gibi yaptım ama hata aldım olayı şuan çözmeye çalışıyorum. Kendi formumu yapabilirim ancak onuda kullanmayı öğrenmek istiyorum.


Mister Koder

Çevrimdışı

#9 24.01.2019 12:23:13

mgsmus
Moderatör
Yer: Mersin
Kayıtlı: 17.08.2013
Mesajlar: 1,496
Website

Yanıt: Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

Ben sistemin nasıl çalıştığını bilmiyorum ama bir yerde şöyle gördüm, bir de böyle deneyin

{{ print_r($checkoutFormInitialize->getcheckoutFormContent()) }}
<div id="iyzipay-checkout-form" class="responsive"></div>

Böyle yapıyorsa demek ki bir script sayfayı okuyup işlem yapıyor.

Çevrimdışı

#10 24.01.2019 17:01:12

Kevin-Mitnick
Üye
Kayıtlı: 26.05.2016
Mesajlar: 452

Yanıt: Laravelde composer kullanmadan paketi direk kullanmak

@mgsmus hocam sorun şuan $request objesinde araştırmalarım sonucu localde çalışmanın pek sağlıklı olmadığını öğrendim . Sonuç alınca yazıcağım tekrar teşekkürler.


Mister Koder

Çevrimdışı

Forum alt kısmı