Giriş yapmadınız.

#1 22.12.2018 12:31:31

aldebaran
Üye
Kayıtlı: 24.04.2016
Mesajlar: 109

CSS yolları doğru olmasına rağmen tarayıcıya yansımıyor

Arkadaşlar merhaba,

Ubuntuyu bırakıp mint'e geçtim ve gerekli ortamı kurdum laravel için, lakin css yolları doğru olmasın rağmen siteye yansmıyor örnek olarak şöyle bir görüntü oluşuyor,

ZXJzjV.png

Acaba eksik eklenti mi kaldı PHP veya apache tarafında?

Çevrimdışı

#2 22.12.2018 18:50:24

coder2
Üye
Yer: Antalya
Kayıtlı: 09.12.2018
Mesajlar: 53

Yanıt: CSS yolları doğru olmasına rağmen tarayıcıya yansımıyor

Linux işletim sistemini bilmiyorum fakat tarayıcıda console ortamı varsa oradan css dosyalarının yüklenme durumunu check ettin mi ?

Çevrimdışı

#3 22.12.2018 19:22:27

kenya
Üye
Kayıtlı: 01.01.2017
Mesajlar: 153

Yanıt: CSS yolları doğru olmasına rağmen tarayıcıya yansımıyor

Merhaba;
şu şekilde yapın --> asset kullanın
<link href="{{ asset('public/elite/bootstrap/dist/css/bootstrap.min.css') }}" rel="stylesheet">

Çevrimdışı

#4 22.12.2018 21:11:32

mgsmus
Moderatör
Yer: Mersin
Kayıtlı: 17.08.2013
Mesajlar: 1,702
Website

Yanıt: CSS yolları doğru olmasına rağmen tarayıcıya yansımıyor

kenya yazdı:

Merhaba;
şu şekilde yapın --> asset kullanın
<link href="{{ asset('public/elite/bootstrap/dist/css/bootstrap.min.css') }}" rel="stylesheet">

public klasörü hiçbir şekilde bir URL içerisinde yer almamalıdır. Sadece path olarak kullanılmalıdır.

Çevrimdışı

#5 23.12.2018 12:59:29

kenya
Üye
Kayıtlı: 01.01.2017
Mesajlar: 153

Yanıt: CSS yolları doğru olmasına rağmen tarayıcıya yansımıyor

mgsmus yazdı:
kenya yazdı:

Merhaba;
şu şekilde yapın --> asset kullanın
<link href="{{ asset('public/elite/bootstrap/dist/css/bootstrap.min.css') }}" rel="stylesheet">

public klasörü hiçbir şekilde bir URL içerisinde yer almamalıdır. Sadece path olarak kullanılmalıdır.

@mgsmus ben şu şekilde yapıyorum acaba yanlış mı yapıyorum.

public klasöründe index ve htacces üst dizine alıyorum.
index içinde bulunun bu şekildede düzenliyorum -->

require __DIR__.'/vendor/autoload.php';
$app = require_once __DIR__.'/bootstrap/app.php'; 

public klasörü yazmadan sitenin linkini yazında direk giriş yaptırıyorum. acaba yanlış mı yapıyorum?
css lerde bu şekilde kullanıyorum <link href="{{ asset('public/elite/bootstrap/dist/css/bootstrap.min.css') }}" rel="stylesheet">

Çevrimdışı

#6 23.12.2018 17:42:05

elementaryos
Üye
Kayıtlı: 20.04.2017
Mesajlar: 185

Yanıt: CSS yolları doğru olmasına rağmen tarayıcıya yansımıyor

Port tanımlıyor musunuz ? Eğer ikinci bir laravel projesi yoksa bunu yapmayın.

php artisan serve --port=8080 

örneğin bu şekilde farklı laravel projelerini aynı da anda çalıştırabiliyorsunuz.

Sanıyorum zipleyip izinleri değiştirdiğinizde sorununuz düzelecek. Zipleyip tekrar açmanız işe yaramazsa "vendor, node_modules,.git" dosyalarını zip içine dahil etmenize gerek yok. Zaten bitmez o işlem.
/public 
/public/*
/bootstrap/cache
/storage

benzeri dosyaların izinleri 775 olarak değiştirin.
Sayfa kaynağını görüntüleyerek hangi yola gittiğini inceleyin. Benim yöntemlerim yolların sorunsuz olmasından sonradır.

Ek olarak route ismi ile public dizini aynı olursa problem yaşatır. Bu olmayacaktır zaten ama
asset() iş görmezse muhtemelen bahsettiğim şekilde çözülebilir. Zira buradan sorunun ne view de ne de route da olmadığını anlıyoruz.
Ayrıca bugdan kaynaklı "php artisan serve" çalışmıyor olabilir. Bu komut yerine

php -S localhost:8000 -t public/

Şeklinde deneyin.
Nihayetinde zaten serve etmeseniz, homestead'a taşısanız veya apache'nin yerel dizinine koysanız düzelecektir.

Son düzenleyen elementaryos (23.12.2018 18:22:56)

Çevrimdışı

#7 27.12.2018 20:34:20

aldebaran
Üye
Kayıtlı: 24.04.2016
Mesajlar: 109

Yanıt: CSS yolları doğru olmasına rağmen tarayıcıya yansımıyor

Okul nedeniyle yazamadım arkadaşlar kusura bakmayınız,
Sorun devam etmektedir, php artisan serve ile yapayım dedim hata aynen devam etmekte.
Console da not found hataları almıyorum olayı garipleştiren de bu smile
Sorun apache tarafında olabilir mi arkadaşlar?

Çevrimdışı

#8 28.12.2018 02:31:42

elementaryos
Üye
Kayıtlı: 20.04.2017
Mesajlar: 185

Yanıt: CSS yolları doğru olmasına rağmen tarayıcıya yansımıyor

Bahsettiğim şeyleri yaptığınızda %99 çözüme kavuşmuş olması gerekiyor. Diğer serve komutuyla çalıştırabildiniz mi ?
Çok fazla uğraşmanızı tavsiye etmem.Docker ile ayağa kaldırın veya homestead üzerinden devam ettirin bu zaten bağımsız bir yöntem serve işlemi bir alternatif. Direk yerel sunucun ana dizinine atıp htaccess dosyası ekleyin public'e yönlendirmesi ve deployment için.
Fakat bir kaç yol fazladan belirttim bunlardan sonra çalışmıyor olması imkansız.

Son olarak windows host dosyasını incelemenizi önerebilirim oradan da kaynaklanma ihtimali azda olsa var.
Şöylede çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu giderebilir. Host dosyasının en altına eklersiniz.

127.0.0.1      laravel.test                 

Son düzenleyen elementaryos (28.12.2018 02:38:02)

Çevrimdışı

#9 28.12.2018 14:04:07

aldebaran
Üye
Kayıtlı: 24.04.2016
Mesajlar: 109

Yanıt: CSS yolları doğru olmasına rağmen tarayıcıya yansımıyor

elementaryos yazdı:

Bahsettiğim şeyleri yaptığınızda %99 çözüme kavuşmuş olması gerekiyor. Diğer serve komutuyla çalıştırabildiniz mi ?
Çok fazla uğraşmanızı tavsiye etmem.Docker ile ayağa kaldırın veya homestead üzerinden devam ettirin bu zaten bağımsız bir yöntem serve işlemi bir alternatif. Direk yerel sunucun ana dizinine atıp htaccess dosyası ekleyin public'e yönlendirmesi ve deployment için.
Fakat bir kaç yol fazladan belirttim bunlardan sonra çalışmıyor olması imkansız.

Son olarak windows host dosyasını incelemenizi önerebilirim oradan da kaynaklanma ihtimali azda olsa var.
Şöylede çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu giderebilir. Host dosyasının en altına eklersiniz.

127.0.0.1      laravel.test                 

Hocam dediklerini yaptım lakin olmadı, anlayamadım bir eklentimiyi eksik kurdum acaba.

Çevrimdışı

Forum alt kısmı